Balmain residence Click on the image to view lightbox gallery
Balmain residence Click on the image to view lightbox gallery
Balmain residence Click on the image to view lightbox gallery
Balmain residence Click on the image to view lightbox gallery
Balmain residence Click on the image to view lightbox gallery
Balmain residence Click on the image to view lightbox gallery
Balmain residence Click on the image to view lightbox gallery
Balmain residence Click on the image to view lightbox gallery
Balmain residence Click on the image to view lightbox gallery
Balmain residence Click on the image to view lightbox gallery
Balmain residence Click on the image to view lightbox gallery
Balmain residence Click on the image to view lightbox gallery
Balmain residence Click on the image to view lightbox gallery

Balmain residence

Description

Renovate existing two-story home/shop. Reconfigure shop entrance as office space. Excavation of living room 1.2m below ground level to create steel and glass dining, kitchen and living rooms around sandstone walled courtyard.
Challenges: Utilising cranes for steel beams and new exterior-mounted steel windows. Also execution of complex waterproofing details.
Rewards: Beautiful internal natural courtyard contrasted with contemporary steel and glass.



Project Gallery

Project

Woollahra residence

Project

Elsternwick residence

Project

Woollahra residence

Project

Randwick residence

Project

Paddington residence

Project

Vaucluse residence



Project

Clovelly residence